keskiviikko 1. kesäkuuta 2022

Alku aina hankalaa

Olen jo kerran elämässäni perustanut blogin ja kirjoittelinkin sinne joitain kuukausia, mutta sitten elämässä tapahtui sen verran liikaa asioita, että kirjoittaminen sai jäädä. Saa nähdä miten tällä kertaa käy, sillä ironisesti syy, minkä takia halusin blogin tällä kertaa perustaa, on nimenomaan se, että asioita tapahtuu taas liikaa! Mutta tällä kertaa positiivisia sellaisia. Onneksi.

Muutama sana itsestäni olisi varmaan ihan paikallaan näin alkuun. Olen 30-vuotias alanvaihtaja ohjelmistoalalla, ja olen tehnyt koodarin hommia nyt pari vuotta. Ala tuntuu kyllä omalta, mutta päivät menevät vuoristorataa jumaluuskompleksin ja huijarisyndrooman välillä. Ammattitauti kuulemma, joten integroituminen on onnistunut hyvin.

Olemme olleet avopuolisoni kanssa yhdessä noin neljä vuotta, ja olemme juuri aikeissa ostaa omakotitalon. Tänään hyväksyimme myyjän vastatarjouksen (tästä tapahtumasta blogin aloitus taisi saada kimmokkeen). Perheenlisäyskin olisi toiveissa, mutta vuoden yrityksestä huolimatta, saalis on vielä laiha. Tai siis olematon. Ei edes himmeintä toista viivaa tikussa. 

Nyt on tämänkin suhteen saatu iso pyörä jo vähän nytkähtämään, ja ensimmäinen tapaaminen lääkärin kanssa on jo ollut ja verikokeissa olen käynyt. Verikokeisiin tosin joudun menemään uudestaan, sillä lääkäri unohti ohjeistaa, että mukana on myös kokeita, joita ennen pitää olla syömättä. Samainen lääkäri myös ohjeisti minut ensin väärään labraan, joten ei ole kaikki nyt menny ihan putkeen näiden kokeiden osalta. Muuten lääkäri oli kyllä todella mukava, joten käynti itsessään oli oikein miellyttävä kokemus. Ja eipä niillä verikokeilla nyt niin hengenhätä ole. Ihan tarpeeksi muutakin ajateltavaa tällä hetkellä tuon tulevan talomme kanssa. 

Seinien lisäksi olen sijoittanut nyt parin vuoden ajan rahastoihin ja viime kuussa ostin ensimmäiset osakkeenikin! Seuraan mielelläni sijoitusblogeja, ja yritän sisäistää kaikkea mahdollista sijoittamiseen liittyvää, joten kai tätä voisi harrastukseksikin jo sanoa.

Kaikkialla aina ohjeistetaan, että blogin olisi hyvä keskittyä johonkin rajattuun aiheeseen, mutta tästä tulee kuitenkin mahdollisesti joku sekametelisoppa. Kuinkas muutenkaan jos blogi syntyy tarpeesta saada vähän aivoja tyhjennettyä kaikesta siitä mitä tapahtuu. Olisi kiva jos itselle myös jäisi jonkinlaista dokumentaatiota tästä elämänvaiheesta, koska arvaan, että se tulee hurahtamaan ohi vähän liiankin nopeasti. Muistiini en tässä asiassa välttämättä luottaisi. Se on aika hapero.

Jos joku muukin saa näistä jorinoista jotain irti, niin positiivistahan se vain on. Aiheet tulevat käsittelemään todennäköisesti sijoittamista, omakotitaloasumista ja perhehaaveita, joten aika lifestyle-tyylillä mennään. Anonyyminä tosin ajattelin pysyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sanaisen arkun tyhjennyspiste

Kuukausikatsaus 05/2024 - Tarkenee taas

No olipa taas sään suhteen erikoinen toukokuu. Helteet tulivat niin nopeasti, että vauva ei ehtinyt tottua vähempään vaatetukseen vaunulenki...