keskiviikko 17. tammikuuta 2024

Kuukausikatsaus 12/2023 - On poika syntynyt maailmaan

Loppuhuipennuksena vuodelle meille syntyi pieni poika joulukuun lopulla, mikä on myös syynä kuukausikatsauksen viivästymiseen. Poju kyllä huitelee pitkiäkin unipätkiä välillä, mutta en ole osannut tarttua läppäriin, kun koko ajan ajattelen, että kohta se kuitenkin herää. Totuus: unta riittää usein vielä ainakin tunniksi jos ei pariksi. 

Joulukuu meni siis lähinnä odotellessa ja jännittäessä, milloin tulee lähtö sairaalalle, mutta joulua sentään ehdittiin viettää kotosalla ennen kuin vatsasta kuului naps (ei, en syönyt itseäni niin ähkyyn, että vatsanahka repesi, vaan kalvot puhkesivat), ja sitten tulikin jo kiire lähteä saattaamaan vauvaa maailmaan. Loppukuu menikin sitten sairaalassa ihmetellessä, mutta uusi vuosi saatiin sentään aloittaa kotona, sillä kotiuduimme uuden vuoden aattona.

Talousjuttuja ei joulukuussa hirveästi ehtinyt miettiä, mutta onneksi joulupukkiralli hoiti homman kotiin.  

Nettovarallisuus

Nousu jatkui mukavalla kulmakertoimella, ja nettovarallisuus nousi taas useammalla tonnilla ilman että minun tarvitsi laittaa tikkua ristiin. 

Joulukuu 2023

Suluissa muutos edelliseen kuukauteen nähden.


Varallisuus

Käteinen: 18 002 € (+153 €)

Salkku: 54 403 € (+3 355 €)

Asunnon arvo (oma puolikas): 97 500 €


Velat

Asuntolaina: 83 245 (-197 €)


Yhteensä: 86 660 € (+3 705 €)


Tulot ja menot

Tulot

Palkka2 106,61 €
Saatavia778,08 €
Yhteensä2 884,69 €

Menot 

Asuminen884,65 €
Ruoka ja päivittäistavara487,33 €
Auto ja julkinen liikenne48,37 €
Puhelin ja netti73,77 €
Terveys50,00 €
Ravintolat20,40 €
Baarit ja huvitukset0,00 €
Harrastukset0,00 €
Muut155,74 €
Yhteensä1 720,26 €

Oma osuuteni menoista: 1 287,25 €
Kuluvan vuoden keskiarvo: 1 646,99 €

Palkka kilahti tilille raskausvapaasta huolimatta, mutta määrä on totuttua pienempi korkean veroprosentin takia. Korkea prosentti taas johtui siitä, että olin ruuvannut veroprosentin aika tarkasti sillä oletuksella, että saan joulukuulta vain Kelan tukia, mutta sitten kun selvisikin, että työnantaja maksaa palkkaa kolmelta kuukaudelta, meni tämä oletus uusiksi.

Kulupuolella ei ole oikeastaan mitään ihmeellistä, vaikka joulukin ehti olla. Polttopuita tilattiin 350 euron edestä, mutta toinen lainanlyhennys oli taas siirtynyt tammikuun puolelle. Lahjoja ei tarvinnut ostaa kovin suurelle lössille, joten helpolla selvittiin sen osalta. Lahjoihin käytetyt rahat on ympätty muihin kuluihin, joissa on mukana myös pari imetykseen sopivaa vaatehankintaa. Jouluruokiinkaan ei mennyt mitenkään mielettömästi, sillä äiti toi mukanaan ison osan ruuista, kun tuli meille viettämään joulua. 

Yleensä olemme suunnanneet äidin luoksen jouluksi, mutta tänä vuonna ei uskaltanut lähteä tekemään niin pitkää reissua, jos vauveli päättäisikin syntyä. Niinhän siinä sitten kävikin, ja saatiin sitten äidiltä vielä kyyti sairaalalle, ennen kuin hän lähti takaisin kotia kohti. Ei onneksi ihan aattona tai joulupäivänä syntynyt, mutta tulevat vuodet ovat varmaan sitten juhlaa juhlan perään, kun ensin on joulu, sitten synttärit ja perään vielä uusivuosi. 

Tulot olivat 2 884,69 euroa ja menot 1720,26 euroa, joten erotukseksi saadaan 1 164,43 euroa. Aika hyvin joulukuulle, vaikka toki mukana on miehen osuus lainanlyhennyksestä, joka ei tässä välissä vielä ole lähtenyt tililtä. 

Tammikuu on ennenkin ollut kuukausi, jolloin menoja on riittänyt yli oman tarpeen, eikä tämä vuosi tule olemaan poikkeus. Auto on pitänyt perinteistä kiinni, ja suoritti vuotuisen hajoamisensa vähän ennen joulua. Lasku tästä tuli tosin taas tammikuun puolelle. Sähkölaskutkin ovat tehneet paluun oikein rytinällä, mutta toivottavasti ei nähdä ihan samanlaisia lukemia kuin viime vuonna, vaikka tänä vuonna elohopea on ajoittain laskenut paljon alemmas. 

Näin. Joulukuun katsauskin saatiin lopulta eetteriin ajallaan, ennen kuin on aika alkaa kirjoittaa tammikuun katsausta. Katsotaan, jos se syntyisi vähän rivakammin. Muutenkin vuoden vaihtumisen aikaan olisi muitakin postauksia, mitä kirjoitella, joten toivotaan, että bebe edelleen jaksaa nukkua yhtä pitkiä päiväunia. 

2 kommenttia:

  1. Onnittelut uuden pikku ihmisen vanhemmille! Vauvan tulo perheeseen pistää kaiken uusiksi, mutta ihanalla tavalla :) Kiva lukea kuulumisia ja mukavaa aikaa vauvan kanssa. Joulupukkiralli ilahdutti myös minua, mutta taisi jäädä aika lyhytaikaiseksi iloksi, kun katselee tammikuun pörssikursseja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllähän tuo uusi arki on vähän opetteluttanut, mutta niinhän sitä sanotaan että vaihtelu virkistää :) Parempi virkistääkin, kun öisin ei nukuta enää kahdeksaa tuntia putkeen.

      Olihan se mukava ralli niin pitkään kuin se kesti, mutta joo, ei tämä tammikuu ihan samanlaista tykitystä enää ole ollut. Katsellaan, mihin suuntaan tästä seuraavaksi lähdetään. Mutta maratonillahan tässä ollaan, joten loppujen lopuksi antaa heilua vaan :D

      Poista

Sanaisen arkun tyhjennyspiste

Kuukausikatsaus 03/2024 - Vauva-arkea (ja -juhlaakin)

Kevätsää lämmittää. Ei pitäisi valittaa, mutta taas perinteisesti ei ole taas mitään tietoa, miten ulos tulisi pukeutua. Jos on omien vaatte...