perjantai 2. kesäkuuta 2023

Kuukausikatsaus 05/2023 - Tyyntä ennen myrskyä

Toukokuukin sitten oli ja meni. Mitään kovin kummoista ei tapahtunut lukuun ottamatta lomautusilmoitusta, minkä seurauksena todennäköisesti lomailen seuraavat kolme kuukautta. Toukokuun loppuun asti tein ihan normaalisti töitä ja tuttu ja turvallinen palkka kilahti kuun viimeisenä päivänä tilille. Ensi kuussa onkin sitten ihan eri ääni kellossa, kun siirryn liiton rahoille, joten saa nähdä millaisia lukuja sitten katsellaan. Mutta katsotaan nyt ensin toukokuu pois alta. 

Nettovarallisuus

Ihan hyvä nousu nettovarallisuudella tähän kuuhun. Pitää nyt ihastella tätä kovasti, koska seuraavaan kunnon nousuun voi tulla aikamoinen tauko. 

Toukokuu 2023

Suluissa muutos edelliseen kuukauteen nähden.


Varallisuus

Käteinen: 20 745 € (-937 €)

Salkku: 45 327 € (+2 249 €)

Asunnon arvo (oma puolikas): 97 500 €


Velat

Asuntolaina: 84 478€ (-474 €)


Yhteensä: 79 094€ (+1 715 €)


Seuraava kymppitonni häämöttää ihan nenän edessä, mutta ensi kuussa siihen tuskin vielä päästään. Saa nähdä, onnistuuko koko kesänä. Onhan lomailu ihan kivaa, mutta numeroiden pyörittely sen jälkeen ei sitten välttämättä niinkään. 

Olin vielä vähän aikaa sitten varma, että 50k-salkkutavoitteeni tulee täyteen ihan parin kuukauden sisään, ja pääsen jahtaamaan ekstratavoitteitani, joita vuoden alussa asetin, mutta nyt saan kyllä olla tyytyväinen jos päästään edes vuoden lopussa tuohon 50 tonttuun. Käteispuskuria on vielä ihan reippaasti, mutta kun pitäisi sitä remonttiakin tehdä, ja vielä on vähän auki, miten paljon niihin tulee menemään rahaa. No saa nyt nähdä. Aika aggressiivisesti tullut salkkua kasvateltua nyt pari vuotta, niin ehkä välillä on ihan hyvä olla joku suvantovaihekin. 

Tulot ja menot

Tulot

Nettopalkka2 560,74 €
Saatavia479,16 €
Yhteensä3 039,90 €

Menot 

Asuminen1 353,66 €
Ruoka ja päivittäistavara2,98 €
Terveys ja liikunta61,57 €
Puhelin ja netti57,36 €
Ravintolat37,40 €
Baarit ja huvitukset158,97 €
Lahjat13,80 €
Muut0,00 €
Yhteensä1 685,74 €


Toukokuun tuloissa ei ole mitään erikoista. Saatavissa on miehen osuus grillistä ja asuntolainan lyhennyksestä. 

Niin! Ostettiin lopultakin grilli (näkyy huvitusosiossa). Haikailin sitä jo viime syksynä, jos jostain alesta olisi poistomyynnistä löytynyt, mutta ei tullut vastaan. Weberin pallogrilli tarttui matkaan. Kerran ehdittiin grillata ennen kuin kelit taas kylmeni, mutta onhan tässä kesää vielä jäljellä.

Asumiskulut ovat noinkin karut koska huhtikuun lainanlyhennys siirtyi taas jostain syystä toukokuun puolelle. Sähkölaskua ei tosin tässä kuussa tullut, kiitos sähköhyvitysten. 

Ruokakulut ovat noin mitättömät, koska toukokuussa ei tarvinnut siirtää yhteiselle ruokatilille mitään, koska rahaa oli siellä jo ennestään, ja ylijäämäpalautukset jeesasivat vielä loppuun. 

Tulot olivat 3039,90 € ja menot 1 685,74 €, joten plussalla ollaan 1 354,16 euron verran. Kelpaa. 

On tämä tulo- ja menoseuranta edelleen vähän erikoinen, kun tässä seurataan vain käytännössä, mitä omalla käyttötililläni tapahtuu. Ei siis näe suoraan, mikä on minun osuuteni kotitaloutemme menoista, sillä kyseessä on samalla lainanhoitotili, ja muutenkin minä maksan yleensä kaikki isot ostokset, ja mies sitten maksaa osuutensa minulle. Loogisinta olisi tietysti ottaa mukaan vain omat puolikkaani kaikesta, ja jättää nuo saatavat merkitsemättä, mutta ääh, vaivalloista laskea tuommoisia puolikkaita (varsinkin kun aina ne ei ole just puolikkaita). Tuo tulojen ja menojen erotus kuitenkin pitää aina paikkansa, ja se on tärkein näistä lukemista, joten ehkä jatketaan tällä systeemillä edelleen. 

Kuten tullut jo pariin kertaan mainittua, niin ensi kuussa tulot tippuvat melko roimasti, ja kaiken lisäksi luvassa on parit isot vakuutusmaksut. Saa nähdä miltä ensi katsaus näyttää. Täytyy kuitenkin muistaa, että nyt on kesä, ja se on tunnetusti ihmisen parasta aikaa, joten raha-asioista murehtimiseen en ajatellut käyttää kovin isoa osaa tästä megalomastani. 

Käytiin Kolilla. Hulppeat oli maisemat.
2 kommenttia:

  1. Ihan tervettä pitää pientä suvantovaihdetta salkun kasvatuksessa. Vaikka korkoa korolle toimii sitä paremmin, mitä enemmän sinne saa rahaa tekemään töitä mahdollisimman aikaisin. Olen huomannut että jatkuva uuden pääoman syöttäminen salkkuun vaikeuttaa salkun todellisen tuoton arviointia. Pitkässä juoksussa on pääasia lienee kuitenkin se, että salkku on huomattavasti isompi kuin sinne laitettu rahasumma. Itse ajattelin, että kunhan 100k tulee täyteen niin pidän hetken taukoa. Pelkästään siksi että näen paljonko salkku todellisuudessa tuottaa, mutta myös siksi että voin, ensimmäistä kertaa elämässäni, käyttää rahaa hieman vapaantuneemmin. Kaikki minkä tuhlaa ei silloin ole "pois sijoituksista."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä käyttää tämä kuiva kausi sitten salkun analysointiin, ja katsoa miten se tuottaa itsekseen vai tuottaako mitään :D Toki olisi kiva, jos salkku olisi kaksi kertaa isompi, koska eikös sitä sanota, että sadan tonnin jälkeen se alkaa rullaamaan enempi omalla painollaan. Kuulostaa siis hyvältä tuo suunnitelmasi pitää tauko juuri tuossa kohdassa. Voi sitten hyvällä omallatunnolla käyttää rahaa muuhun, kun on etukäteen näin päättänyt.

      Poista

Sanaisen arkun tyhjennyspiste

Kuukausikatsaus 06/2024 - Aaaaaa kesän lapsi mä oon

On se kesä kiva, mutta ei ole ehtinyt kuukausikatsaustakaan kirjoittaa, kun kiirettä pitää, vaikka ei olla mitään kovin ihmeellistä tehty. V...