perjantai 26. toukokuuta 2023

Lomautukselle lompsis

 Että tämmöinen kesänaloitus osui sitten kohdille. Jään siis kesäkuun alusta kolmen kuukauden "lomalle". Ei tämä ihan puskista tullut, kun huomannut, että firmalla on projektit vähentyneet, mutta lomautusten laajuus tuli vähän puun takaa, kun niin iso prosentti työntekijöistä laitettiin joko koko- tai osa-aikaisesti näinkin pitkälle pakkolomalle.

Ajoitus tälle oli nyt vähän huono, kun miettii vanhempainrahoja sun muita, sillä niiden suuruuteen vaikuttavat edellisen vuoden tulot. Jos oikein laskeskelin, niin omalla kohdallani tämä tarkoittaisi tuloja syyskuuhun asti. Vähän ikävää, jos tulot ovat huomattavasti pienemmät jopa neljäsosan vuotta tai mahdollisesti pitempäänkin, jos huonosti käy. Toki mahdollista on, että kutsu töihin tulee aiemminkin, mutta kesäisin mikään ei etene, joten en oikein jaksa uskoa tähän.

Ei tämä taloudellisesti meille mikään katastrofi ole, mutta sijoittamiseen jää auttamatta vähemmän rahaa. Huomattavastikin. Tokihan lomautettuna voisi etsiä uusiakin töitä, mutta näin paksuna en ole ehkä sitä kuuminta hottia työmarkkinoilla, eikä itseäkään oikein huvita aloittaa uudessa paikassa vain jäädäkseni heti pois. 

Jos jotain positiivisia puolia hakee, niin eipä ole usein ollut mahdollisuutta lomailla näin pitkään. Ja vielä kesällä. Iskä oli rakennusalalla töissä, ja oli siis tämän tästä lomautettuna, mutta yleensä tämä oli sydäntalvella. Onneksi oman alan hiljaiset hetket sijoittuvat tälle puolelle vuotta. Kaiken kukkuraksi voi ajatella sitä, että jotkuthan pitävät pitkiä kesälomia osittain palkattomana, mutta nyt pääsen ainakin liiton rahoille, eikä kaikkea tarvitse maksaa omasta pussista.

Tai sitten voin pitää tätä pienenä FIRE-harjoitteluna, ja katsoa, mihin sitä loppujen lopuksi kaiken vapaa-aikansa käyttää.

Ajattelinpa asiaa miten päin hyvänsä, niin nyt on hyvä aika ottaa kaikki irti tästä kesästä. Loman kannalta! 

2 kommenttia:

 1. Mulla on usein tapana valittaa miten julkisella puolella ärsyttää olla osa kankeaa organisaatiota. Työntekijöiden osaamista ja potentiaalia ei edes haluta käyttää muuta kun vappupuheissa.

  Monesti miettinyt että haluaisin olla oikeassa firmassa töissä, sellaisessa joka luo arvoa. Mutta kolikon toinen puoli on juuri tämä lomautuksen tai potkujen pelko, jos firmalla ei menekkään hyvin. Onneksi pystyt suhtautumaan siihen näin positiivisesti, itse en pystyisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, varmaan joku piuha poikki päässä, kun ei huolestuta tämä tilanne :D Katsotaan sitten parin kuukauden päästä, miten pidemmän päälle muuttuu ääni kellossa.

   Tuossa julkisen puolen pitkässä ja kapeassa leivässä on kyllä puolensa. Työuraansa voi halutessaan ennustaa pitkällekin, jos ei omasta halusta halua jossain välissä vaihtelua.

   Mutta kyllä täällä toisellakin puolella töitä riittää, ne vaan muuttavat muotoaan tai voivat olla eri paikassa, mutta luottoa on, että aina löytyy jotain, jos ei pesti samassa paikassa jatkukaan.

   Poista

Sanaisen arkun tyhjennyspiste

Kuukausikatsaus 04/2024 - Bröm

Olen taas autoileva ihminen. Onpa mukavaa lähteä liikenteeseen niin, ettei tarvitse pelätä, että auto sammuttaa yks kaks kaikki sähkölaittee...