tiistai 11. heinäkuuta 2023

Kuukausikatsaus 06/2023 - Aijaijaijai

Kuten tiedossa oli, kesäkuu oli rahallisesti aika kivulias kuukausi. Lomautus alkoi, eikä päivärahoja vielä näkynyt, joten aikas mojovat persnetot saatiin kuukauden lukemiin, etenkin kun kuulle osui parit isot vakuutuslaskutkin. Oli sitten vähän kynnystä kirjoitella katsaustakaan, mutta pidetään nyt perinteistä kiinni, eikä skipata kuukautta vaikka välillä vähän vaikeampaa onkin. 

Nettovarallisuus

Edellisessä kuussa oltiin jo aika likellä 80 000 euroa, mutta eipä olla enää. Kyynel. 

Kesäkuu 2023

Suluissa muutos edelliseen kuukauteen nähden.


Varallisuus

Käteinen: 16 679 € (-4 066 €)

Salkku: 47 308 € (+1 981 €)

Asunnon arvo (oma puolikas): 97 500 €


Velat

Asuntolaina: 84 247 € (-231 €)


Yhteensä: 77 240 € (-1 854 €)

Tulot ja menot

Tulot

Nettopalkka0 €
Saatavia792,36 €
Yhteensä792,36 €

Menot 

Asuminen1 498,13 €
Ruoka ja päivittäistavara608,91 €
Auto ja julkinen liikenne581,34 €
Puhelin ja netti80,03 €
Ravintolat103,40 €
Baarit ja huvitukset30,99 €
Harrastukset64,52 €
Muut0,00 €
Yhteensä2 967,32 €


Sen lisäksi että tulot olivat ihan minimaaliset (miehen osuuksia yhteisistä ostoksista), myös menot olivat aikas massiiviset. Sekä asumis- että autokuluissa näkyy, että vuoden vakuutuslaskut osuivat tälle kuulle. Puhelinlaskukin tuli kahdelta kuukaudelta jostain syystä, että varmasti saadaan juuri tämän kuun menot hilattua mahdollisimman korkeiksi. Onneksi on puskuri kunnossa.

Pakollisten menojen lisäksi mukana on luonnollisesti kaikenlaista kesähöpötystä. Ostettiin uusi pöytä ulos, mutta erinäisten alejen jälkeen sille jäi hintaa huimat 70 euroa. Ravintoloissakin on tullut käytyä moninkertaisesti verrattuna normikuukauteen. 

Jopa baarissa kävin, vaikka holittomalla linjalla luonnollisesti menin. Pari kertaa olen ollut nyt juomatta erinäisissä alkoholia sisältävissä tapahtumissa, ja vähän olen yllättynyt, miten hyvin olen viihtynyt. On ehkä alkanut hahmottaa, että suurimman osan ajasta joku juoma pitää olla kädessä ihan vain tavan vuoksi, eikä sillä alkoholilla varsinaisesti ole merkitystä. Kivaa on muutenkin. Paitsi loppuillasta. Siinä vaiheessa porukalla on kihahtanut jo hattuun, eikä selvinpäin olekaan enää ihan niin kiva kuunnella kännisiä monologeja. Eli ehkä tästä opimme, että kun joskus saan viinaa taas juoda, niin vähempikin riittää ja aikaisemmin voi lopettaa, ja keskittyy enemmän siihen alkuillan kivaan seurusteluun. Aamullakin on sitten mahdollisesti parempi olo. Mutta katsotaan nyt milloin tuo on seuraavan kerran ajankohtaista. Ehkä kahdenkymmenen vuoden päästä. Vai pitäisiköhän lähteä viihteelle suoraan synnäriltä?

Tulot olivat 792,36 € ja menot 2 967,32 €, joten erittäin rumasti mentiin miinukselle. Tarkalleen 2 174,96 euron verran.  

Aika kauheaa jälkeä kesäkuu teki nettovarallisuudelle ja tulojen ja menojen suhteelle, mutta en ole osannut ottaa tästä sen suurempaa stressiä, vaikka koko postauksen ajan olenkin lähinnä valittanut. Nyt on kuitenkin kesä, enkä ole murehtinut pankkitiliäni juurikaan muulloin kuin kuun viimeisenä päivänä, kun laitoin numeroita ylös ja nyt tätä postausta kirjoittaessani. Heinäkuussa pitäisi kuitenkin tulla ainakin jonkin verran liiton rahoja, vaikka omavastuuaika siitä vähän verottaakin. Ja verottaja, koska sähläsin verokortin kanssa. Mutta edelleenkään ei ole taloudellisesti mitään varsinaista hätää, joten jatketaan samalla linjalla ja nautitaan tästä ainutlaatuisen pitkästä kesästä. 

Lokoisaa heinäkuuta kaikille!

2 kommenttia:

  1. Joskus sitä tulee valitettua postauksen verran, vaikka mikään ei oikeasti ole pielessä. En tiedä miksi, varmaan tapana keskittyä enemmän negatiivisiin asioihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä. Ja kyllähän se on niin, että kun kirjoittaa postauksen kuukauden numeroista, ja ne lukemat sattuvat olemaan negatiivisia niin helposti myös ajatukset ovat negatiivisa. Sitten kun laajentaa näkökulmaa numeroiden ulkopuolelle niin muistaa, että ai niin, kaikki onkin itse asiassa ihan hyvin.

      Poista

Sanaisen arkun tyhjennyspiste

Kuukausikatsaus 05/2024 - Tarkenee taas

No olipa taas sään suhteen erikoinen toukokuu. Helteet tulivat niin nopeasti, että vauva ei ehtinyt tottua vähempään vaatetukseen vaunulenki...