keskiviikko 1. maaliskuuta 2023

Kuukausikatsaus 02/2023 - Cha cha cha!

Nettovarallisuuden kehitys tuntuu sujuvan kuin tanssi. Nyt on ollut useampi sellainen kuukausi, että humanistimatikka ei mitenkään riitä käsittämään, miten nettovarallisuus nousee, vaikka rahaa tuntuu kuluvan ihan pimeitä määriä. Sijoitukset ovat mukavasti plussalla, niin vähän paikkaa sitä, että taas piti tonni lahjoittaa verottajan pohjattomiin taskuihin. Minkälaisia harppauksia tässä otettaisiinkaan, jos tuollaisia yllätyksiä ei tulisi! 

No okei, pitää muistaa, että nuo verot johtuvat siitä, että nettovarallisuus aiemmin pomppasi melkoisilla harppauksilla ylöspäin, joten ei pitäisi valittaa. Aika paljon itsekin nautin hyvinvointiyhteiskunnan tuomista eduista, kun kuukausittain on ravannut julkisella lapsettomuushoidoissa. Olisi muuten pikkuisen kalliimpi rasti, jos yksityisellä kävisi koko ruljanssin läpi. 

Ja tietenkin verorahani mahdollistivat myös hienon UMK-shown. Cha cha cha vaan ja syödään niitä sieniä! 

Nettovarallisuus

Yhä ylös yrittää. Sain nyt kauan kaipailemani hyvitykset työsuhde-etuihin liittyen ja muitakin saatavia kavereilta, mitä oli jäänyt roikkumaan jo viime kesältä, joten ihan kivat buustit tuli niistä.

Helmikuu 2023

Suluissa muutos edelliseen kuukauteen nähden.


Varallisuus

Käteinen: 24 451 € (-3 184 €)

Salkku: 37 166 € (+4 864 €)

Asunnon arvo (oma puolikas): 97 500 €


Velat

Asuntolaina: 85 188€ (-240 €)


Yhteensä: 73 929 € (+1 920 €)


Tässä kuussa ylitettiin tällä kertaa se rajapyykki, että sain paikattua viime kesäisen nettovarallisuuden notkahduksen, joka aiheutui laskentatavan muutoksesta. Kertauksena muistutettakoon, että kun ostimme talon avopuolisoni kanssa, ASP-tilillä oli ainoastaan minun rahojani. Koska laskennallisesti oli helpompaa ajatella asia niin, että omistamme talon puoliksi ja molemmilla on lainaa lyhennettävänä yhtä paljon, "lahjoitin" ASP-varoistani noin kymppitonnin puolisolleni. Hän kyllä makselee tuota summaa minulle kuukausittain pikkuhiljaa takaisin. Saatavia en viitsi laskea nettovarallisuuteen, koska eihän tuota rahaa ole oikeasti olemassa missään, enkä sitä saisi, vaikka vaatisin, että maksapa nyt heti takaisin. Nettovarallisuuteni siis putosi tuolloin kymppitonnilla, mutta nyt se on saatu paikattua takaisin!  ATH-lukemissa siis mennään taas pitkästä aikaa.

Tulot ja menot

Tulot

Nettopalkka2 479,75 €
Saatavia796,00 €
S-bonus2,99 €
Yhteensä3 278,54 €

Menot 

Asuminen981,11 €
Ruoka ja päivittäistavara231,64 €
Auto ja julkinen liikenne57,20 €
Puhelin ja netti40,76 €
Ravintolat89,90 €
Baarit ja huvitukset69,74 €
Terveys ja liikunta60,73 €
Muut951,20 €
Yhteensä2 482,28 €


Pitää kyllä jossain välissä suoraviivaistaa tätä menojen kirjanpitoa, koska hämään tehokkaasti jo itseänikin. Tällä hetkellä osassa menoista on puolison osuus jo huomioituna, mutta osassa taas näyttää siltä, että maksan kaiken, vaikka puoliso onkin oman osuutensa tililleni maksanut. Osa saatavista on siis juuri tällaisia rahoja. Pitää vähän pyöritellä, miten näitä tästä eteenpäin merkkaan, koska eihän tästä ota kohta enää vanha kunnon Erkkikään selvää. 

Verottajan ja sähköyhtiön käsi on käynyt taskulla, mutta muuten oli aika hyvä kuukausi tulojen ja menojen suhteen. Plussalle siis jäätiin vaikka yli 1 500 euroa saikin uuden kodin noista kahdesta edellä mainitusta kohteesta. Ravintoloihin ja baareihin meni ehkä vähän keskivertoa enemmän, mutta noissa luvuissa on tosiaan miehenkin syöminkejä noin puolet.

Tulot olivat 3 278,54 € ja menot 2 482,28 €, joten plussalle jäätiin 796,26 euron verran. Ihan mukavasti, kun ottaa verojytkyn huomioon. Tonnin kuukausittaisesta tavoitteesta tosin jäätiin vähän turhan kauas.

Tällaistapa siis helmikuussa. Mukava kuukausi, kun palkkaa tulee saman verran kuin normaalistikin, mutta päiviä, jolloin rahoja ehtisi kuluttaa, on vähemmän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sanaisen arkun tyhjennyspiste

Kuukausikatsaus 02/2024 - Julmasti juhlallista

Kevättä kohti mennään, siltä ainakin helmikuussa tuntui. Tulipalopakkaset ovat väistyneet, ja vaunulenkille ollaankin päästy melkein joka pä...