perjantai 10. maaliskuuta 2023

Ensimmäiset osingot!

 Nyt tuli tämäkin päivä nähtyä, kun tililleni ropisi osinkoja. Tämän kunniatehtävän suoritti Kone, joka maksoi 145,25 euroa, ja joista verojen jälkeen jäi siis 108,21 euroa. Kiitos tästä. Tulipahan tämäkin ekakerta koettua.

Myöhemmin keväällä on näillä näkymin tulossa vielä parikymppiä Reveniolta, joten yhteensä lukema tulee keväältä olemaan todennäköisesti noin 130 euroa. 

Osingot päätyvät luonnollisesti uudelleen sijoitettavaksi, mutta vähän tekee mieli pohtia, mitä vuosittaisia pakollisia kuluja tuolla summalla saisi eläkkeellä katettua. Toki mahdollista on, että siinä vaiheessa, kun eläkkeelle oikeasti pääsen, hinnat ovat taas nousseet, ja näistä pohdinnoista ei ole varsinaista hyötyä. 

Mutta ainakin niistä on hupia, joten spekuloidaan vähän. 

Mitä nykyisiä vuosittaisia kulujani voisin kuitata 130 eurolla?

Työttömyyskassa: 123 € (tästä voi kyllä eläkkeellä luopua)

TAI

Spotify Premium: 12 x 10,99 = 131,88 € 

TAI

Kiinteistövero: ~120 €

TAI

Renkaanvaihdot + katsastus: ~130 €

TAI

70 prosenttia puhelinlaskustani: 12 x 15,90 € = 190,80 € (jos siis ikinä löydän näin hyvää ja halpaa liittymää enää sen jälkeen, kun tämä kampanja päättyy)

TAI 

20 prosenttia auton vakuutuksista: 637 €

TAI

Ehkä kaksi prosenttia sähkölaskuista.


Hmm, kyllähän noille osingoille näköjään ottajia olisi, eikä tässä ole listattu läheskään kaikkia mahdollisia menoja. Aika paljon lisää saisi hyviä osingon maksajia salkkuun haalia, jos osinkotuloilla haluaisi eläköityä, mutta onneksi se ei ole omalla kohdallani tarkoituskaan. 

Mutta onhan se silti kiva tunne, kun konkreettisesti tilille ilmestyy lisää rahaa. Pitää vain osata sulkea silmänsä osakkeen arvon notkahtamiselta, mikä osinkojen maksamisesta yleensä seuraa. 


9 kommenttia:

 1. Onnea! Ensimmäiset osingot tuntuivat hyvältä. Ja sitä seuraavat. Ja sitä seuraavat. Alkuun sukelsin suohon kun osinko riitti sijoituspäätökseen, nykyään luulen olevani edes vähän fiksumpi osakepoiminnassa.

  Kyllähän se tuntuu hyvältä tietää että kuukausittainen osinko riittäisi keskimäärin 2 päivän palkattomaan. Puolessa välissä tavoitetta että tekisin 80% työaikaa ja korvaan puuttuvan tulon osingoilla. Ajattelin että sitten kun tienaan tuon puttuvan 20% työajan verran osinkoja, niin teen vielä 1 - 2 vuotta täysipäiväisesti töitä ja sen jälkeen voin keventää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllähän nuo makoisilta tuntuivat, joten ymmärrän kyllä hyvin, miten voi päätyä tekemään sijoituspäätöksiä pelkät osingot silmissä kiiluen. Ja eihän se huono asia ole pitää ne mielessä, kunhan eivät yksistään vaikuta päätökseen.

   Hyvältä suunnitelmalta kuulostaa tuollainen keventäminen. Periaatteessahan ainakin itselläni olisi mahdollista aloittaa esim. nelipäiväinen työviikko jo nyt, koska palkka riittäisi siihen ihan hyvin, ja yksi työkaverikin näin tekee, joten työnantajan puolestakin onnistuisi. Sitten ei kyllä jäisi säästöön ihan samanlaisia summia, ja tässä elämänvaiheessa tuntuu kivalta kerätä vähän pesämunaa. Työt onneksi maistuvatkin vielä ihan hyvin :D

   Onko vielä mitään ennustetta tai aavistusta, että milloin tuo 20 prosentin tavoite tulisi täyteen?

   Poista
 2. Nykyiseen tasoon pääsin karkeasti arvioituna 7 vuodessa. Optimistinen tavoite osinkojen (eli osakesalkun) tuplaamiselle olisi 3 - 4 vuotta, realistinen 5 - 6 vuotta. Saisin tarvittavan osinkokertymän varmasti kasaan suhteellisen nopeastikin, mutta ajattelin nyt satsata osingon laatuun. Olen jo suhteellisen varma että tulen myymään suuren osingonmaksajan Annaly Capital Managementin pois. Se jättää suuren loven osinkovirtaan, mutta helpottaa osinkojen kasvatusta vuosittain, kun tilalle tulee laadukkaampi yhtiö.

  Oma salkku on ollut huonolaatuinen osinkosalkku, kun suuri osa osinkojen vuosittaisesta kasvusta on johtunut uudesta pääomasta jota olen lisännyt salkkuun. Haluan korjata tämän epäkohdan ja siksi salkun varovainen myllertäminen.

  Mulla itseasiassa sama tilanne että olisi kyllä varaa tehdä 4 päiväistä työviikkoa, varsinkin kun ei ole lapsia. Eipä silti tule elettyä kovin leveästi, joten mielellään tähtään hieman korkeampiin tuloihin kuin nykyiset. Siltä varalta että lapsia joskus tulee niin haluan salkun mahdollisimman isoksi jotta se kasvaa omalla painollaan jos talous muuten menee tiukalle eikä voi samalla tavalla lisätä uutta rahaa joka kuukausi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvällä mallilla on siis tavoite, mutta salkun myllertäminen kuulostaa myös perustellulta. Jospa kasvu siitä ottaisi tuulta alleen ja toteutuisi tuo 3-4 vuotta.

   Tuo on kyllä totta, että ei voi olettaa, että on aina varaa laittaa sijoituksiin niin paljon kuin nyt, joten kannattaa lihottaa salkkua nyt kun ehtii. Nimenomaan perheenlisäys on varmaan monilla se yleisin syy, että kulut pompsahtaa. Erittäin tervetullut kuluerä tuo tosin olisi, meillä kun tämä lisääntyminen on ollut surkuhupaisan vaikeaa.

   Poista
 3. Itse asiassa salkun myllerryksen myötä epäilen että tavoitteen toteutuminen kestää pidempään. Myyn korkean osingot yhtiöitä ja ostan tilalle pienen osingon yhtiöitä. Tällä on kuitenkin väliä siellä sijoitusajan loppupäässä, kun salkulla alkaa olemaan kokoa. Jos osinkoja tulee vaikkapa 10 000€ vuodessa niin se on jo aika iso nousu tuloissa jos yhtiöt korottavat osinkoa keskimäärin 5% vuodessa. Kun taas 1 000€ osingoilla 5% korotusta ei välttämättä edes huomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, aivan, ihan loogista jos siirtää painotusta enemmän arvonnousuun osinkojen sijaan. No, tuleepahan salkulle toivottavasti vähän buustia.

   Poista
 4. Huippua! Muistan kans ekat osingot - never forget!💪 Juuri tein tämän vuoden osinkotuottolaskelman. Tavoitteena saada kasvatettua osinkotuloja reippaasti tulevien vuosien (ja vuosikymmenien) aikana, joten sen puolesta motivaatio on kohdillaan ja jaksaa olla tarkempi kuukausittaisten menojen kanssa, jotta sijoitettavat summat pysyy mahdollisimman suurina. :) Menoa pääsee seuraamaan osoitteessa: https://naisetpuhuurahasta.fi/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, että helpompi pitää kuluja aisoissa kun tietää, että jää sitten paremmin sijoitettavaa :D Mitähän kaikkea sitä tulisi osteltua, jos ei tämä ajatus takaraivossa olisi.

   Mielenkiintoisen oloinen saitti. Oliko noista blogeista joku sinun?

   Poista

Sanaisen arkun tyhjennyspiste

Uusi tavoiteseuranta

Olen tässä viime aikoina lukenut taas jenkkiläisiä firetysblogeja, ja niin kutsuttu neljän prosentin sääntö vilahtelee teksteissä alituiseen...