tiistai 10. syyskuuta 2024

Kuukausikatsaus 08/2024 - Lopultakin sitä remppaa

Kauan sitä on tullut lupailtua, mutta nyt lopultakin saatiin jotain aikaan tässäkin huushollissa, kun tilattiin uusi ulko-ovi elämää helpottamaan. Oma panos tosin oli se että katsottiin kuvastosta silmää miellyttävä malli, ja tilattiin asentaja laittamaan kaikki paikalleen. Ihan hyvä päätös, kun ammattilaisellakin meni hommaan yli neljä tuntia, eli meillä hommaan olisi tuhrautunut varmaan kaksi viikkoa, kun pikku apulainen pyörii jaloissa. Pitkä aika olla ilman ulko-ovea. Mutta nyt on ovi paikallaan. Ah. Kyllä elämänlaatu parani 1000 prosenttia, kun on toimiva ulko-ovi.

Tästäköhän se remonttivimma nyt sitten lähtee, kun otin jo kunnan rakennusvalvontaankin yhteyttä seuraavasta projektista eli uudesta tulisijasta. Edelliset asukkaat puhuivat, että tänne voisi tulisijan halutessaan laittaa, mutta piirustuksissa ei kyllä näy mitään merkintää takkavarauksesta. Ehkä he tarkoittivat kamiinaa, mutta ei kyllä ollut sellainen meillä ajatuksissa. Pönttöuuni houkuttelisi. Nuohooja kävi kesällä, ja hänen mukaansa hormiston puolesta kaikki on kunnossa. Kysymysmerkki on siis lähinnä lattian kantavuus. Olisi kiusallista, jos uusi pönttöuuni räsähtäisi yhtäkkiä kerrosta alemmas saunan lauteille. Saatamme olla jo vähän myöhässä tämän projektin kanssa ensi talvea ajatellen, kun pitää rakennuslupia hommata, ja itse takankin toimittamisessa oletettavasti menee hetki, mutta tuleehan niitä talvia aina lisää. 

Vähän myös hotsittaisi uusia vähän pintoja. Edelliset asukkaat pitivät kovasti vaaleanharmaasta ja se näkyy. Ihan mukavaa, että lempiväri oli noin neutraali, eikä mikään kunnon shokkiväri, mutta vähän alkanut harmaa itseäni tökkimään tässä parin vuoden aikana. Parilla seinällä on vähän repsottavaa tapettia, joten niille pitäisi muutenkin keksiä jotain. Itse suosin maalia tapetin sijaan, niin siinähän sitä varmaan on askaretta lähteä tapetteja repimään. Lattiatkin haluaisin vaihtaa, mutta pahus kun ovat vielä niin hyvässä kunnossa. Ensimmäisen maailman ongelmia, much? 

Nettovarallisuus

Huhheijaa, planeetat osuivat kohdilleen ja monien sattumien summana nettovarallisuus nousi 5000 euroa. Ensi kuussa tilanne tosin tasoittunee, joten ei nyt pistetä kovin isoja juhlia vielä pystyyn.  

Elokuu 2024

Suluissa muutos edelliseen kuukauteen nähden.


Varallisuus

Käteinen: 14 264 € (+2 913 €)

Salkku: 63 863 € (+2 037 €)

Asunnon arvo (oma puolikas): 97 500 €


Velat

Asuntolaina: 82 134 € (-51 €)


Yhteensä: 93 493 € (+5 001 €)


Välitavoitteet

Nämä ovat salkun välietappeja, eli hahmotelmia siitä, millaisia kustannuksia salkku jo nykyisellään voisi kattaa tästä iäisyyteen. Luvut perustuvat neljän prosentin sääntöön, eli vuosittainen kulu kerrotaan 25:llä tai kuukausittainen 300:lla. 

56 000 - Sähkö

3 250 - Ajoneuvovero

1 250 - Webaston kauko-ohjaus

3 363 / 3 375 - Kiinteistövero

63 863 /  63 875 - Yhteensä

Niin lähellä, mutta silti niin kaukana! Pitänee kuitenkin alkaa pohdiskella seuraavaa etappia. 


Tulot ja menot

Tulot

Vanhempainraha3 575,96 €
Saatavia36,50 €
Muut14,45 €
Yhteensä3 626,91 €

Menot 

Asuminen670,51 €
Ruoka ja päivittäistavara242,65 €
Auto ja julkinen liikenne2,10 €
Puhelin ja netti41,83 €
Terveys0,00 €
Ravintolat63,63 €
Baarit ja huvitukset4,00 €
Harrastukset0,00 €
Muut36,09 €
Yhteensä1 060,81 €

Kuluvan vuoden keskiarvo: 2 619,14 €

Keskiarvo on nyt suunnilleen tasolla, jonka pystyisin palkallani kattamaan, jos olisin töissä. Voisin siis periaatteessa ostaa joka vuosi uuden auton. 

Tulot ovat noin suuret, koska tein uuden vanhempainrahahakemuksen, ja rahaa tuli sen takia jostain syystä saman kuun puolella kahdesti. Muissa tuloissa on veronpalautukset, joita tuli vajaat viisitoista euroa. Aika tarkkaan mitoitettu, mutta parempi ollakin, kun jonkun neljä verokorttia jouduin vuoden aikana hakemaan. 

Asumiskulut ovat pienehköt, koska isompi lyhennys on taas väärän kuun puolella, mutta mukana on lukkopesä ja kahva uuteen oveemme, jotka maksoivat noin 250 euroa. Muuten kuluissa ei olekaan mitään ihmeellistä, vaan aika vähällä selvittiin. Muissa kuluissa on jonkin verran vaatteita. 

Tulot olivat 3 626,91 euroa ja menot 1 060,81  euroa, joten erotukseksi saadaan 2 566,10 euroa. Olisikin joka kuukausi tällainen. 

Syyskuussa lienee luvassa vähän rumempia lukemia, kun salkku on jo nyt tullut rytisten alas tuosta ennätyslukemastaan ja lasku ovesta ja sen asennuksesta tulee maksettavaksi. 

2 kommenttia:

  1. Jättitulot ja pienet menot! Salkkukin kasvaa silmissä. Jos pelkkä ovi parantaa teidän elämänlaatua noin paljon, niin mitähän autotalli mahtaa tehdä meille? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, tuossa menee sattuman piikkiin aika monta asiaa, miksi menot on niin pienet ja tulot isot :D Ensi kuussa sitten saadaan maksaa tästä ilosta. Salkkukin on jo tullut reippaasti alas tuosta huipustaan :'D Mikähän väliaikainen miniraketointi lie ollut.

      Autotalli varmaan vähintään räjäyttää teidän tajunnan sitten kun se joskus valmistuu. Äkkiähän tuollaisiin parannuksiin todennäköisesti tottuu, mutta edelleen myhäilen tyytyväisenä itsekseni, kun kuljen tuosta uudesta ovesta.

      Poista

Sanaisen arkun tyhjennyspiste

Kuukausikatsaus 08/2024 - Lopultakin sitä remppaa

Kauan sitä on tullut lupailtua, mutta nyt lopultakin saatiin jotain aikaan tässäkin huushollissa, kun tilattiin uusi ulko-ovi elämää helpott...