perjantai 2. elokuuta 2024

Kuukausikatsaus 07/2024 - Tällaisena kesäyönä en halunnut mennä nukkumaan

Eiiih, heinäkuu on jo ohi! En suostu. Kohta on talvi ja pimeä, ääää! 

Onneksi on vielä yksi virallinen kesäkuukausi jäljellä, mutta ei sitä silti jaksa uskoa taas, millaista vauhtia kesä on mennyt, kun sen tulossa tuntui kestävän ikuisuus. Vaikka toki tänä vuonna kesän odotus oli ihan erilaista, kun vanhempainvapaalla olin. Vapaa kyllä jatkuu edelleen, sillä mies siirsi kaikki mahdolliset päivät minulle, ja laskujeni mukaan (Kelan päätö ei ole vielä tullut) saan pysyä kotona vielä lokakuun puoliväliin saakka. Syksyn pimeydessähän sitä sitten joutaa istumaan toimiston pimeydessä, eikös niin?

Yyh, se töiden miettimisestä. Palataan kesäpuuhiin. Maalasin heinäkuussa lopulta pihakiikkumme. Tämä onkin ollut pitkä projekti, sillä aloitin sen muistaakseni jo toukokuussa. Planeettojen asennot eivät vain olleet kohdillaan, että olisin nopeammin saanut jotain aikaan. Aina oli joko liian kuuma tai ilman kosteusprosentti liian suuri tai miehellä menoa, jolloin vauva vaati huomiota. Mutta nyt on kiikku valmis, eikä ole ainakaan hutiloiden huollettu.

Tästä viisastuneena päätimme ulkoistaa ulko-oven asennuksen ja patterien termostaattien vaihdon. Vähän olisi huvittanut lähteä itse kokeilemaan varsinkin tuota ulko-oven asennusta, mutta ehkä nyt pitää myöntää, että tuo vauveli ehkä vähän hidastaa projektien etenemistä. Olisi epäkäytännöllistä, jos ulko-oven vaihto jäisi puolitiehen pariksi kuukaudeksi. Jonkin verran saadaan nytkin kyllä odottaa, sillä uusi ovi asennetaan vasta syyskuun tienoilla, mutta eipä sillä kiire ole, vanha ovi kun on edelleen saranoillaan. 

Nettovarallisuus

Nousu päättyi ja poljettiin lähinnä paikallaan, kun nettovarallisuus nousi huimat 89 euroa. 

Heinäkuu 2024

Suluissa muutos edelliseen kuukauteen nähden.


Varallisuus

Käteinen: 11 351 € (-82 €)

Salkku: 61 826 € (-104 €)

Asunnon arvo (oma puolikas): 97 500 €


Velat

Asuntolaina: 82 185 € (-275 €)


Yhteensä: 88 492 € (+89 €)


Välitavoitteet

Nämä ovat salkun välietappeja, eli hahmotelmia siitä, millaisia kustannuksia salkku jo nykyisellään voisi kattaa tästä iäisyyteen. Luvut perustuvat neljän prosentin sääntöön, eli vuosittainen kulu kerrotaan 25:llä tai kuukausittainen 300:lla. 

56 000 - Sähkö

3 250 - Ajoneuvovero

1 250 - Webaston kauko-ohjaus

1 326 / 3 375 - Kiinteistövero

61 826 /  63 875 - Yhteensä


Tulot ja menot

Tulot

Vanhempainraha1 745,91 €
Saatavia36,50 €
Muut0 €
Yhteensä1 782,41 €

Menot 

Asuminen984,12 €
Ruoka ja päivittäistavara235,82 €
Auto ja julkinen liikenne99,87 €
Puhelin ja netti41,83 €
Terveys0,00 €
Ravintolat65,29 €
Baarit ja huvitukset0,00 €
Harrastukset0,00 €
Muut55,75 €
Yhteensä1 482,68 €

Kuluvan vuoden keskiarvo: 2 842,12 €

Keskiarvo painui alle kolmen tonnin, jea! 

Asumiskuluissa on taas toisenkin kuukauden lyhennys, siksi noin korkeat kulut. Muuten ei juurikaan tuloissa tai menoissa mitään ihmeellistä. 

Asuntolainan korko tarkistettiin. Euribor oli ehtinyt hitusen jo laskea, joten vähän päästiin alaspäin. Valtion korkotuki pääsi kyllä silti vielä töihin. ASP-lainamme kokonaiskorko on nyt 3,968 % ja lisälainan korko 4,360 %. Jälkimmäisessä ei siis korkotukea ole. ASP-lainaan koron lasku vaikutti ihan vain muutaman euron verran korkotuen ansiosta, mutta lisälainassa ero on jo ihan nähtävissä. Korkoihin menee lähes 20 euroa vähemmän kuussa, vaikka laina on puolet tuota varsinaista lainaa pienempi. 

Muissa kuluissa on lahjoja ja vähän vaatteita itselle ja vauvalle. 

Tulot olivat 1 782,41 euroa ja menot 1 482,68 euroa, joten erotukseksi saadaan 299,73 euroa. Säästöön vain remppojen laskuja odottamaan.  

Elokuulle ei ole tällä hetkellä mitään sen kummempia suunnitelmia kuin tehdä pientä maakuntamatkailua ja pihahommia. Kaikki mahdollisuudet siis avoinna, mutta tuskin mitään kovin räväkkää tulee edelleenkään kehiteltyä. 

6 kommenttia:

  1. Minne meinaatte maakuntamatkailla? Meilläkään ole vielä lomasuunnitelimia (loma alkoi toissapäivänä :D) paitsi mitä nyt ensimmäiselle viikolle sopinut vaikka ja mitä pakollisia hommia joita ei arkena ehdi. Hammaslääkäri ym. Jotain tarttisi keksiä, yritän olla katselematta pörssiä ja 2. lomapäivänä jo alkaa miettimään että pitäisikö nyt kuitenkin vähän tehdä ensi viikolle suunnitelmia jos kurssilasku jatkuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No yksi reissu ehdittiin jo tehdä Kuopioon, missä tehtiin täsmäisku Ikeaan ja nähtiin vähän kavereita. Vielä olisi tarkoitus Kaenuussa käydä, mutta sinne ei ole kyllä mitään sukulointia ihmeellisempää ohjelmaa vielä keksitty. Vähän ehkä pyöritään vielä Pohjois-Karjalaakin ristiin rastiin, mutta ei olla kohteita sen kummemmin mietitty.

      Ootko malttanut jatkaa lomailua, vai menikö nyt viime aikojen taloustapahtumien takia suunnitelmat ihan uusiksi? :'D

      Poista
    2. Tulokset jotka loman aikana tulee, niin luen ja excelöin suunnitellusti, mutta pääosin olen pysynyt erossa salkusta. Ihan pienesti sen verran kurkkasin että laitoin indeksi ETF:ään ostotoimeksiannon pilkkimään, jos kovasti laskee niin saan edes jotenkin käytettyä kurssilaskun hyödyksi.

      Toistaiseksi loma on tuntunut lomalta, eipä tuo 2 minuutin kurkkaus salkun saldoon vielä pilaa lomatunnelmaa mutta 4h treidausrutiinin aloittaminen kyllä vie jo lomafiiliksen. :D Välillä tekee mieli, mutta onneksi nyt ollaan keksitty joka päivälle jotain pientä tekemistä, retki saaristoon jne. Minulle oikeastaan riittää että on päivästä muutaman tunnin pois kotoa, loppuajan saan käytettyä helposti ilman että tylsistyn ja alan miettimään pörssitouhujen aloittamista.

      Poista
    3. No hyvä, että et saman tien lomasta ole luopunut :D Itselläkin taitaa tämä kurssipudotus mennä pakkolomailuksi, kun ei vain ole käteistä, mitä töihin laittaa. Vähän rempparahasto tuolla polttelisi, mutta katsotaan nyt miten tilanne kehittyy. Tuntuu vain että nykyään nämä dipit ovat niin nopeita, että pitäisi tarttua tilaisuuteen mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, joten ei kovin kauaa kannattaisi jahkailla.

      Poista
    4. Juu, pitäisi suunnitella osto-ohjelma valmiiksi jotta tietää missä vaiheessa aloittaa ostot ja paljonko siihen tarvii rahaa. Viimeksi osasin käyttää kurssilaskun fiksusti hyödyksi. Se ei syönyt kaikkia rahoja mutta sain kuitenkin hyvää halvalla.

      Nyt on ajatukset olleet niin muualla että jätän suosiolla hätäilyt pois ja seurailen rauhassa vierestä. Suunnitellusti toteutan yhden osakeoston Q2 tuloskauden jälkeen ja toivottavasti myös tuon indeksi oston jos lasku jatkuu mutta siinäpä se.

      Poista
    5. Ihailtavan zeniläistä, pitää yrittää olla yhtä rauhallinen ja hätäilemättä :D

      Poista

Sanaisen arkun tyhjennyspiste

Kuukausikatsaus 08/2024 - Lopultakin sitä remppaa

Kauan sitä on tullut lupailtua, mutta nyt lopultakin saatiin jotain aikaan tässäkin huushollissa, kun tilattiin uusi ulko-ovi elämää helpott...