perjantai 10. marraskuuta 2023

Half a bitch - Salkku yli 50k!

 Jokainen itseään arvostava sijoitusbloggaaja mainitsee jossain vaiheessa Charlie Mungerin lentävän lausahduksen: "The first $100,000 is a bitch, but you gotta do it."

No, nyt oltaisiin puolivälissä tuota sadan tonnin tavoitetta. Viime päivien pörssinousu sai salkkuni vihdoin ja viimein möyrimään itsensä plussalle ja sitä kautta yli 50 000 euron rajapyykistä. Vähän meinasi tässä syksyllä turhautuminen iskeä, kun kuukausikaupalla pyörittiin niin lähellä tuota tavoitetta, ja vaikka joka kuukausi sijoitin lisää, niin yhtään lähemmäs ei tuntunut pääsevän. Mutta nyt! Eilen illalla sain tätä tapahtumaa todistaa, kun uusi kymppitonni pyörähti silmille. 

Tänään kyllä sitten oltiin taas pari euroa sen alapuolella, mutta todistetusti 50k on nyt ensimmäisen kerran mennyt rikki. 

Mitenkäs tätä nyt sitten juhlistaisi? 

Aiemmat rajapyykkini olin asettanut 10k euroon ja 25k euroon, ja niiden ylittämisen kunniaksi kävin mutkan alkossa, ja ostin 10 euron pullon ja 25 euron pullon. Nyt tämän ison mahani kanssa viinan ostaminen ei tunnu kovin järkevältä, vaikka laskettuun aikaan ei enää pitkä aika olekaan. Imettääkin pitäisi, niin ei auta ruveta naukkailemaan. 

Tämänhetkinen suunnitelma on, että vielä ennen kuin vauva syntyy, käymme miehen kanssa ravintolassa syömässä tuolla 50 eurolla, eli hintaluokaltaan noin 25 euroa per lärvi. Joillekin ihan arkipäivää tai vähintään jokaviikonloppuista huvia, mutta meille harvinaista herkkua :D Sen verran harvoin syödään ulkona, että ylipääätään se, että käydään jossain muussa kuin pikaruokaravintolassa tuntuu ekstraspesiaalilta. Vähään ollaan tyytyväisiä, mutta mahtuupahan budjettiin.

Hauska juttu muuten, että edellinen rajapyykki 25k ylittyi vuosi sitten marraskuussa, eli salkku on aika tasan vuodessa tuplannut kokonsa. Yksi vuoden tavoitteistani oli että salkku olisi vuodenvaihteessa yli 50k euroa, eli tämä olisi taputeltu, jos ei taas mätkähdetä alaspäin. 

Toinen tavoite oli tuplata salkku siitä, mitä se oli vuodenvaihteessa, eli 57 696 euroon pitäisi päästä, mikä tuntuu tässä vaiheesssa vuotta aika mahdottomalta. Viime vuoden joulukuussa on siis tapahtunut melkoinen nousu, koska vaikka onnistuin tuplaamaan salkkuni vuodessa nyt marraskuussa, en todennäköisesti onnistu siinä enää joulukuussa. Mielenkiintoista on matematiikka. 

No mutta kävipä noiden tavoitteiden miten kävi, niin nyt iloitaan tästä mitä on saavutettu! 50 000 euroa! Vau. 

2 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon! Jokainen uusi kymmentuhatluku tuntuu hienolta. Mullakin salkussa ollut muutama haamuraja jotka eivät tuntuneet ylittyvän millään. 30k oli ikuisuusprojekti kun salkku pyöri tooooosi pitkän ajan 26-29k paikkeilla. Nyt on 70k ollut sellainen ettei mene yli millään vaikka käynyt hipomassa rimaa muutamankin kerran viimeisen 12 kuukauden aikana.

  On muuten kova temppu tuplata salkku vuodessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ei nyt ihan kaikki ole omaa ansiota sen suhteen, että tuplaaminen onnistui, eli aika iso osa tuosta summasta on vielä pappa betalar -perintörahoja. Nyt niiden pitäisi olla loppu, eli tästä lähtien kaikki on omasta säästeliäisyyydestä ja kurssinoususta kiinni. Olisihan tuo aikamoista, jos voisi joka vuosi tuon tuplaustempun toistaa. Sitähän olisi miljonääri muutamassa vuodessa :D

   Kyllä se 70k:n rajakin tulee väistämättä joskus vastaan! Toivottavasti ennemmin kuin myöhemmin, jos tämä myönteinen kehitys nyt jatkuu. Vaikka saa nähdä, miten tulee taas kohta lunta tupaan, kun katsoo tilannetta maailmalla.

   Poista

Sanaisen arkun tyhjennyspiste

Kuukausikatsaus 04/2024 - Bröm

Olen taas autoileva ihminen. Onpa mukavaa lähteä liikenteeseen niin, ettei tarvitse pelätä, että auto sammuttaa yks kaks kaikki sähkölaittee...