maanantai 1. huhtikuuta 2024

Kuukausikatsaus 03/2024 - Vauva-arkea (ja -juhlaakin)

Kevätsää lämmittää. Ei pitäisi valittaa, mutta taas perinteisesti ei ole taas mitään tietoa, miten ulos tulisi pukeutua. Jos on omien vaatteiden kanssa hukassa, niin entäs sitten vauvan? Pari kertaa on tullut nostettua vaunuista ja kaukalosta aika nihkeä poitsu. No, ehkä tämän joskus oppii. Tai sitten ei, kun ei yli kolmenkymmenen vuoden olemassaolon jälkeen osaa itsekään keväisin pukeutua.

Melko perusarkea oli maaliskuu täynnä, mutta mahtui mukaan vähän juhlimistakin. Omat synttärit sattuvat tälle kuulle, mutta en tätä sen kummemmin juhlistanut, paitsi ehkä hieman välillisesti viikonloppuna. Pidimme silloin nimittäin "kakkosristiäiset" kaveriporukalle, kun varsinaiset ristiäiset pidettiin niin pienelle porukalle. Oli kyllä mukavaa tavata pitkästä aikaa koko porukan kanssa, ja päivänsankari oli niin hurmaavana, että herätti ainakin osassa vieraissa aika pahan vauvakuumeen. Taktinen veto poitsulta, että saa leikkikavereita.

Ei maaliskuu toki ihan yhtä juhlaa ollut, sillä auto päätti tehdä lopullisesti tenän. Sähköt menivät taas ja korjaus olisi osineen maksanut 650 euroa. Nyt oli sen auton taru siinä. Uusi hyrysysy olisi siis etsinnässä, mutta vielä ei ole mikään pistänyt silmään. Onneksi asumme lähellä isoja kauppoja, joten vaunujen kanssa on helppo kuljettaa kotiin vähän enemmänkin ostoksia, vaikka autotonna nyt olemmekin. 

Nettovarallisuus

Nettovarallisuus nousi jälleen hieman, vaikka tässä kuussa ei juurikaan tuloja ollut. Isompi pompsi vanhempainrahaa tulee vasta huhtikuun alussa. Käteistä olisi tarkoitus kerätä edelleen, mutta nyt auto nousi prioriteettilistan kärkeen. Näinköhän meinasimme koskaan saada mitään remonttia tehtyä :D Salkku piti taas huolen itsestään ja nousi hyvin ilman omia lisäyksiä. 

Maaliskuu 2024

Suluissa muutos edelliseen kuukauteen nähden.


Varallisuus

Käteinen: 18 631 € (-406 €)

Salkku: 58 900 € (+1 051 €)

Asunnon arvo (oma puolikas): 97 500 €


Velat

Asuntolaina: 82 924 € (-53 €)


Yhteensä: 92 107 € (+698 €)


Tulot ja menot

Tulot

Vanhempainraha126,20 €
Saatavia36,50 €
Yhteensä162,70 €

Menot 

Asuminen337,33 €
Ruoka ja päivittäistavara400,00 €
Auto ja julkinen liikenne6,00 €
Puhelin ja netti42,49 €
Terveys0,00 €
Ravintolat23,64 €
Baarit ja huvitukset0,00 €
Harrastukset0,00 €
Muut72,20 €
Yhteensä881,66 €

Kuluvan vuoden keskiarvo: 1 568,71 €

Pienet tulot mutta onneksi myös pienet menot. Asuntolainan isompi lyhennys on taas väärän kuun puolella, mikä selittää osaltaan harvinaisen pieniä menoja, mutta tälle kuulle ei tosiaankaan osunut mitään isompaa. No, sähkö nyt on talvella aika kallista ja sitä ihan vielä menee, mutta se nyt kuuluu asiaan. 

Autoon ei onneksi mennyt rahaa kuin kuusi euroa, kun poistin kotteron liikennekäytöstä. Korjaamolla tekivät vikaakoodien luvun ja korjausarvion ilmaiseksi. 

Muissa kuluissa on rintaliivi- ja lahjaostoksia. Käsittämätöntä, miten imetys vaikuttaa rintoihin. Kuppikokoni on nyt H. Hoo!! Eivätkä nämäkään istu ihan täydellisesti, jos joutuu kumartelemaan, huoh. Saa nähdä mitä imetyksen jälkeen tapahtuu ja jääkö torsooni roikkumaan vain tyhjät säkit.

Haha, viime postauksessa mainitsin ostaneeni farkut. No, ne muuttuivat saman tien liian isoiksi. Poika syö niin paljon, etten saa paikattua kalorivajetta, ja painoni on pudonnut jo monta kiloa alemmas siitä, mitä se oli ennen raskautta. Eli kohta mennään luultavasti uudestaan farkkukaupoille, tai sitten ostan vyön, kun en sellaistakaan näköjään omista. 

Tulot olivat 162,70 euroa ja menot 881,66 euroa, joten erotukseksi saadaan -718,96 euroa. Rumasti miinukselle siis mentiin, mutta se nyt johtuu lähinnä tukien maksupäivästä. Onneksi menot olivat tosiaan harvinaisen pienet, niin ei tuon enempää miinukselle jouduttu. 

Ensi kuussa tilille toivottavasti kilahtaa vähän enemmän rahaa. Tiedossa ei vielä ole mitään isoja menoja, mutta toivon kyllä, että uusi auto löytyisi mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. 

2 kommenttia:

 1. Minkälaista autoa mietitte? Bensaa, sähköä vai jotain siitä väliltä? Komea nousu salkussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmaan bensa-autolla jatketaan edelleen. Meillä on tuo ajo niin vähäistä, että ei ole kannatusta kallista sähköautoa hankkia, kun ei saa hintaeroa ajamalla kurottua pienemmäksi. Hybridi olisi kiva, kun iso osa ajasta ajetaan ihan lyhyttä matkaa, mutta toisinaan pitää pitempikin reissu kotiseudulle tehdä. Käytettyjen hybridien markkinat tosin tuntuu tällä hetkellä käyvän vähän turhan kuumana, niin ei varmaan sellainenkaan meille eksy.

   Olen kyllä ollut positiivisesti yllättynyt, miten salkku on noussut ilman omia lisäyksiä. Viime vuonna tonnin nousu tarkoitti sitä, että olin itse juuri siirtänyt sinne sen tonnin :D

   Poista

Sanaisen arkun tyhjennyspiste

Kuukausikatsaus 06/2024 - Aaaaaa kesän lapsi mä oon

On se kesä kiva, mutta ei ole ehtinyt kuukausikatsaustakaan kirjoittaa, kun kiirettä pitää, vaikka ei olla mitään kovin ihmeellistä tehty. V...