sunnuntai 3. maaliskuuta 2024

Kuukausikatsaus 02/2024 - Julmasti juhlallista

Kevättä kohti mennään, siltä ainakin helmikuussa tuntui. Tulipalopakkaset ovat väistyneet, ja vaunulenkille ollaankin päästy melkein joka päivä, mutta toki se on saanut aikaan sen, että on ollut vähemmän aikaa nyhvätä sohvan nurkassa kirjoittelemassa, toisin kuin vuoden alussa.

Kovin kummoisia ei kuun aikana tapahtunut, vaan lähinnä hengailtiin kotona vauvan kanssa. 

Ristiäiset tosin saatiin pidettyä, kotona nekin, ja vaikka kivaa oli niin oltiin koko porukka ihan poikki, kun vieraat lopulta lähtivät. Oma sosiaalinen sietokyky on näköjään vauvakuplassa kutistunut ihan minimiin, ja yhdeksän vierasta tuntui ihan massiiviselta määrältä, vaikka alunperin suunnittelin, että isommat kemut pitäisi olla. Onneksi mies puhui järkeä päähän, niin mahduttiin mukavasti meidän olkkariin, ja kaikkien kanssa ehdin seurustella edes jollain asteella, vaikka vauva työllistikin. 

Itse toimitus meni niinkin klassisesti, että vauvalle tuli kummisedän sylissä kuuma noin 30 sekuntia sen jälkeen, kun pappi aloitti puhumisen, ja kitinä oli sen mukaista. Lopussa tuli jo sitten suoraa huutoa.  Jossain välissä oli tullut myös megakakka, jota löytyi sitten luonnollisesti myös kastemekosta. Vauva ei ollut nukkunut koko päivän aikana päikkäreitä, mutta torkahti kasteen jälkeen pariksikymmeneksi minuutiksi. Sen jälkeen ei uni sitten tullutkaan missään vaiheessa päivää, ja illalla oltiin sitten niin hyperinä, että silloinkin nukuttiin vain puoli tuntia. Luojan kiitos yöllä sitten nukutti päivänkin edestä.

Hauskaa mutta raskasta siis, vähän niin kuin kaikki muukin vauvan kanssa. Varsinkin kun vauva kasvaa niin pirun nopeasti. Tuleepahan bodattua, kun kanniskelee tuollaista yli kuuden kilon kahvakuulaa. Tämä treeni on myös orgaanisesti nousujohteista, sillä tälle vauvalle kyllä ruoka maistuu. 

Nettovarallisuus

Edelleen noustaan, ja hyvin noustiinkin. Taas uusi kymppitonni rikki. Satanen, täältä tullaan! Palkka tuli vielä viimeisen kerran, joten hyvin sai nyt lopultakin käteisvarojen tilannetta vähän paikkailtua. Salkkukin nousi hienosti, vaikken taaskaan sinne mitään laittanut.

Helmikuu 2024

Suluissa muutos edelliseen kuukauteen nähden.


Varallisuus

Käteinen: 19 037 € (+1 153 €)

Salkku: 57 849 € (+1 943 €)

Asunnon arvo (oma puolikas): 97 500 €


Velat

Asuntolaina: 82 977 € (-165 €)


Yhteensä: 91 409 € (+3 261 €)


Tulot ja menot

Tulot

Palkka2 713,98 €
Saatavia36,50 €
Yhteensä2 750,48 €

Menot 

Asuminen933,25 €
Ruoka ja päivittäistavara263,09 €
Auto ja julkinen liikenne44,28 €
Puhelin ja netti42,49 €
Terveys248,00 €
Ravintolat0,00 €
Baarit ja huvitukset0,00 €
Harrastukset0,00 €
Muut66,94 €
Yhteensä1 598,05 €

Kuluvan vuoden keskiarvo: 1 912,23 €

Vielä viimeinen palkka ennen kuin joudun Kelan armoille. Prosentti oli nyt aika paljon inhimillisempi kuin parina viime kuukautena. Edellisen kuun palkkalaskelmassa ei myöskään ollut virhettä, kuten väitin, vaan siihen oli todella bugisesti merkitty miten firma oli jakanut osakkeita. No, en ole ollut töissä kuuntelemassa ohjeita aiheeseen liittyen, joten sekoilu sallittakoon. 

Menot olivat ihan inhimilliset siihen nähden, että mukana on megaiso sähkölasku. 400 euroa tuli itselle maksettavaa. Toinen poikkeuksellinen menoerä on terveyspuolella, sillä synnytykseen liittyvä sairaalalasku tuli. Aina puhutaan, että Suomessa on ilmainen terveydenhuolto, mutta ei se osastolla makoilu ihan ilmaista ole. Toimenpiteestä itsestään ei toki onneksi tarvinnut maksaa.

Muissa kuluissa on miehen joululahja (lol) ja farkut itselle, koska en istuvia enää raskauden jälkeen omistanut. Palauduin vanhoihin mittoihini jo parin viikon päästä synnytyksestä, mutta olin nakannut vanhat farkkuni viime kesänä mäkeen, kun olivat jo niin hiutuneet. 

Tulot olivat 2 750,48 euroa ja menot 1 598,05 euroa, joten erotukseksi saadaan 1 152,43 euroa. Hyvältä näyttää. Rempparahastokin saa lopulta vähän täytettä. 

Maaliskuussa saan heittää hyvästit palkanmaksulle, joten kovin suuria ylijäämiä tuskin tullaan hetkeen näkemään. 

6 kommenttia:

 1. Onnittelut uudesta kymmentuhat luvusta. 100k onkin ihan nurkan takana, montaa tämmöistä kuukautta ei tarvita. Sen verran kivan potin olet saanut varallisuutta kerrytettyä, että eiköhän se 100k tule vaikka palkkatulot jäävätkin hetkeksi. Jos siis salkusta ei tarvitse nostella rahaa pois, iso kasa sulla on käteistäkin, onko sille joku tarkoitus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, jospa se salkku jaksaisi omin voimin nostella nettovarallisuutta tuonne satasen suuntaan. Yritän viimeiseen asti välttää salkkuun kajoamista, niin siksikin tuo käteisen keruu on nyt menossa, ettei tarvitse lähteä sieltä lainaamaan. Remppaa pitäisi tehdä (ulko-ovi, pönttöuuni, salaojat, kylpyhuone... Lista on loputon) ja autoa olen nyt katsellut sillä silmällä, kun on alkanut nyppiä nykyisen epäluotettavuus. Toki sitten kun rempparahastoa aletaan käyttää tai ostaa päräytän auton, nettovarallisuus putoaa kuin kivi, sillä en viitsi asunnon arvoa rukata tai kirjata autoa varallisuuteen. Eli voi olla että satanen jää sittenkin vielä joksikin aikaa pelkäksi haaveeksi :D

   Poista
  2. Niin aivan. Minä jotenkin ajattelin että tuo kaikki on sijoitusvarallisuutta :D Noihin saa kyllä rahaa palamaan enemmän kun sitä ehtii tienaamaan. Itse odotan että saan A) Autotallirahat kasaan ja B) koottua puskuri rahaston. Sen jälkeen ei pitäisi olla mitään ylimääräisiä menoja tiedossa. Ellei sitten juuri tuo auto ole seuraavana listalla :D

   Poista
  3. Juu, ei ole sijoitettavaksi noin paljoa löysää rahaa :D Tuossa käteislukemassa on kaikki mahdollinen käteinen säästötilistä kotona lojuvaan fyysiseen rahaan.

   Yksi strategiahan olisi varmaan jättää remonttiin tai autoon korvamerkityt rahat merkkaamatta nettovarallisuuteen, koska paha mielihän siitä vain tulee, kun ne kirjanpidosta häviävät, mutta suunnitelmat elää aina sen verran, että ei voi tietää milloin ja miten paljon sitä rahaa loppujen lopuksi kuluukaan, ja sitten saisi aina olla venkslaamassa lukemia.

   Olet varmaan jo joskus maininnut, mutta miten paljon autotalliin pitää säästää? Meinasitteko itse hoitaa työn osuuden vai rakennuttaa jollain toisella taholla?

   Poista
  4. Minä harrastan juuri tuota, että seuraan sijoitusvarallisuutta vain sijoitusvarallisuutena. Syy on se, että se on sellaista pääomaa, joka on tarkoitus muuttaa tuloiksi. Minulle autot ja talotkaan eivät ole osa varallisuutta koska ne eivät tuota mitään.

   Ensimmäinen tarjous joka saatiin oli 60 000€ pelkkä talli ja rakennuttaminen ilman pohjatöitä. Luulen että meidät yritettiin ryöstää, mutta sen jälkeen inflaatio on laukannut niin pitkälle että todellinen hinta tuskin on kaukana. 40 - 60k toivottavasti riittää. Saatiin vihdoin edistettyä tätä projektia ja nyt meillä on yhteyshenkilö jonka kautta lähdetään asiaa edistämään.

   Minulla peukalo keskellä kämmentä, joten talli halutaan mahdollisimman pienellä vaivalla, niin valmiina kun sen voi saada. Hintaahan siinä tulee lisää, mutta kun ammattilainen tekee niin ei pitäisi tulla itse tehdyn näköinen.

   Poista
  5. No ei ole halpaa lystiä autotallin rakennuttaminenkaan. Meilläkin olisi rakennusoikeutta sen verran jäljellä, että halutessamme voisimme autotallin pykätä, mutta ei taida olla kannatusta, kun periaatteessa meillä on jo. Se vain on 50-luvulta kuten talokin, ja autot olivat silloin hitusen pienempiä :D Ei oikein auto sovi sinne niin, että siellä mahtuisi jotain tekemäänkin. No, onpahan varastotilaa kuitenkin.

   Poista

Sanaisen arkun tyhjennyspiste

Kuukausikatsaus 06/2024 - Aaaaaa kesän lapsi mä oon

On se kesä kiva, mutta ei ole ehtinyt kuukausikatsaustakaan kirjoittaa, kun kiirettä pitää, vaikka ei olla mitään kovin ihmeellistä tehty. V...