maanantai 5. joulukuuta 2022

Kuukausikatsaus 11/2022 - Ihmeiden aika ei ole ohi

Kerrankin edellisen kuun ennustukset osuivat oikeaan, kun ounastelin, että menoja tulee olemaan enemmän kuin laki sallii, ja olihan niitä. Juhlat tuli pidettyä, ja olivat oikein onnistuneet. Kannatti leipoa hiestä märkänä, mutta toki tuollaiseen aina rahaa palaa, vaikka itse paljon tekisikin. 

Vähemmän kiva juttu sitten oli se, että auton vuosittaisessa huollossa tuli ilmi, että pitäisi tehdä vähän jarruremonttia, eikä se ollut ihan halpa homma. Mutta ehkä autossa pitää olla toimivat jarrut. Silloin tällöin niitä käytän. 

Kolmas juttu, johon paloi rahaa, on sekä kiva että erittäin epäkiva. Lapsettomuushoitojen lääkkeitä tuli viime kuussa osteltua ihan urakalla. Harmittaa, että tällaiseen pitää käyttää rahaa ylipäätään, kun tämän pitäisi olla niitä asioita, jotka tapahtuvat luonnollisesti ja joka on ihmisiltä onnistunut ennen kuin rahaa on keksittykään. Mutta kun ei meillä. No ainakin ollaan päästy aktiivisen tekemisen vaiheeseen, ja olen päässyt piikittämään itseeni vaikka ja mitä. Hommat etenee, ja syydän tähän projektiin ihan mielelläni rahaa, jos se kasvattaa mahdollisuuksia saada oma lapsi edes jonkin verran. 

En tiedä johtuiko suurista menoista muutenkin, mutta löysin myös ne etsimäni ostohousut, ja heitin muutaman tonnin osakkeisiin pitkästä aikaa. 

Nettovarallisuus

Matikkapää oli tässä kuussa kovilla. Menoja oli vaikka muille jakaa, mutta jotenkin ihmeellisesti nettovarallisuus nousi. Olin varautunut siihen, että mentäisiin saman verran miinukselle, mutta ilmeisesti pörssinousu ja lainan lyhyennys pelastivat tilanteen. 

Marraskuu 2022

Suluissa muutos edelliseen kuukauteen nähden.


Varallisuus

Käteinen: 30 459 € (-4 827 €)

Salkku: 27 742 € (+5 619 €)

Asunnon arvo (oma puolikas): 97 500 €


Velat

Asuntolaina: 85 892 € (-233 €)


Yhteensä: 69 809 € (+1 025 €)


Tonni lisää nettovarallisuuteen! Uskomatonta. Kuten näkyy, rahaa on siirtynyt käteisen puolelta salkkuun, mutta olisihan tuonne varaa siirtää vielä lisää. Vähän nurinkurinen painotus, kun käteistä on edelleen enemmän. Toivottavasti vaakakupit kääntyvät toisinpäin lähiaikoina. Lainakin putosi uuden tuhatluvun puolelle, mutta on tuo hidasta.

70 000 euron nettovarallisuuden rajakin lähestyy uhkaavasti. Onhan näissä kutosella alkavissa luvuissa jumitettu jo hetki. 

Tulot ja menot

Tuloissa ei mitään ihmeellistä tässä kuussa. 

Tulot

Nettopalkka2 479,75 €
Saatavia36,50 €
S-bonus12,30 €
Yhteensä2 528,55 €

Menot

Menoissa taas tosiaankin oli ihmeellisyyksiä. Ei riitä 400 euroa, minkä viime kuussa arvioin sellaisesksi kuukausittain toistuvaksi yllätysmenoksi. 

Asuminen422,12 €
Ruoka ja päivittäistavara469,28 €
Auto ja julkinen liikenne790,97 €
Puhelin ja netti56,66 €
Ravintolat0,00 €
Baarit ja huvitukset24,87 €
Terveys ja liikunta567,22 €
Harrastukset0,00 €
Muut10,99 €
Yhteensä2 342,11 €


Auto ja terveys ovat tässäkin kuussa olleet isolla painolla kokonaiskulutuksessa. Sama juttu oli edellisessä kuussa mutta pienemmillä summilla. Jospa ensi kuussa olisi vähän rauhallisempaa näiden osalta. 

Ruoka- ja päivittäistavaraosasto on vähän suurempi kuin normaalisti, sillä saimme lopultakin pidettyä tuparit, ja sinnehän piti jotain tarjoilujakin olla. Taas sitä muisti, että leipominenhan on ihan mukavaa. Pitäisi muistaa tehdä sitä useamminkin. 

Muuten kun kokonaisuutta katsoo, niin viime kuu on kyllä ollut all work and no play. Tuo huvituksissa oleva rapiat 25 euroakin meni Alkoon. En käyttänyt viime kuussa edes työpaikan kulttuuri- ja liikuntaetuja! Pitänee päätellä, että pelasin koko vapaa-aikani taas Witcheriä. Pakko kyllä myöntää, että siinä on pelillä jo hyvä tuntihinta. En tiedä tarkkaan kuinka paljon olen pelannut, mutta kun kympillä ostin Game of the Year Editionin, niin ei siinä montaa senttiä jää tunnille.

Pitää joulukuussa ottaa asiakseen käyttää noita työpaikan etuja pois ennen kuin vuosi vaihtuu ja edut menevät harakoille. Ei vain ole huvittanut liikaa lähteä ihmisten ilmoille viime aikoina, etteivät lapsettomuushoidot kariudu viime metreillä johonkin flunssaan. 

Tulot olivat 2 528,55 € ja menot 2 342,11 €. Ylijäämää oli näin ollen 186,44 €. Kaukana kaukana on kuukausittainen tonnin tavoite, mutta välillä on tällaista.

Seuraava kuukausikatsaus onkin sitten jo joulukuun analyysiä. Joulu se tulla jolkottaa ja tuo mukanaan varmasti vähän kaikenlaisia menoja. Ihan mitään näin brutaalia tosin tuskin on luvassa, mitä tässä kuussa nähtiin. 

2 kommenttia:

  1. Joulua on varmasti mukava rakentaa uuteen kotiin :) Yllätysmenot on aina kurjia, mutta toisaalta tonni lisää nettovarallisuuteen kuulostaa tosi hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ollut mukava laitella valoja ja suunnitella verhojen laittoa (krhm, ovat olleet kaksi viikkoa tuossa tuolilla odottamassa sitä, että vien ne kaverille lyhennettäväksi). Ihan hirveästi ei todennäköisesti olla koristelemassa, sillä menemme pyhiksi äitini luokse, mutta pienilläkin jutuilla saa tunnelmaa aikaan :)

      Oli todella iloinen yllätys että tuli tuo tonni lisää nettovarallisuuteen. En olisi uskonut noilla yllätysmenoilla :D

      Poista

Sanaisen arkun tyhjennyspiste

Kuukausikatsaus 03/2024 - Vauva-arkea (ja -juhlaakin)

Kevätsää lämmittää. Ei pitäisi valittaa, mutta taas perinteisesti ei ole taas mitään tietoa, miten ulos tulisi pukeutua. Jos on omien vaatte...