torstai 17. marraskuuta 2022

Salkku ylitti 25 000 euron rajan!

 Siinäpä tuo otsikossa komeilee, mitä tulin kertomaan. Mistään satumaisesta kurssinoususta tuo ei tosin kerro, vaan siitä että olen nyt lopultakin saanut hieman tyhjennettyä käteiskassaani. Ostin Konetta ja QT Groupia, kun näytti, että nyt mennään eikä meinata, ja nyt on ostettava, jos näitä järkihintaan tahtoo. Varsinkin ensimmäistä olen tarkkaillut kuukausitolkulla, mutta kun suunta on ollut lähinnä alaspäin, niin ei ole huvittanut tarttua. Nyt sitten näytti siltä, että suunta vaihtui kertaheitolla, niin lähdin mukaan, etten jää ihan paitsi. Pari päivää mentiinkin aika haipakkaa, mutta sitten meno taas tasaantui. Koneen kanssa olen vielä jonkin verran voitolla, mutta QT meni saman tien hieman pakkaselle. 

Mitä tästä opimme? Joka tuutista sitä kuulee, mutta itse se täytyy kokea ennen kuin uskoo. Ei kannata yrittää ajoittaa. Pitäisi vain ostaa omasta mielestään hyviä yhtiöitä tasaisesti. Toki uskon, että pitkällä tähtäimellä molemmat nousevat vielä, mutta päivätreidaajaksi ei näillä suorituksilla kannattane ryhtyä. 

Toisaalta sitten taas kyllä olen tässä tapauksessa noudattanut sijoitusstrategiaani ostaa lähinnä nousevaan kurssiin. Rehellisyyden nimissä varsinaisesta strategiasta ei varmaan kannata puhua, mutta muutamia hataria periaatteita minulla tässä hommassa kyllä on. Jossain välissä pitäisi kyllä ajatuksen kanssa kirjoittaa ihan ylös, millaisella strategialla on liikenteessä, mutta 25 000 euron salkulla (okei, nyt 27 000) tällainen vähän mutuilevampi taktiikkakin vielä käynee. 

Neljäsosa siitä vaikeimmasta osiosta kerättynä, jee jee, mikäli uskomme vanhaa sanontaa: "The first $100 000 is a bitch". 

2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon hienosta saavutuksesta! :) Täällä tullaan n. kymppitonni perässä, täytyy myöntää että kyllä tämä ensimmäisen satasen kerääminen on todella hidasta ja turhauttavaa puuhaa. Toisaalta kyllä se rajapyykki joskus rikki menee, tärkeintä on aloittaa ja jatkaa sinnikkäästi joka kuukausi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja näinpä juuri, että kyllä siihen sataseen väistämättä joskus päästään, kun vaan tunnollisesti jatketaan, vaikka vähän tahmeelta välillä tuntuukin. Kiva kyllä kun on muitakin samassa veneessä :)

      Poista

Sanaisen arkun tyhjennyspiste

Kuukausikatsaus 05/2024 - Tarkenee taas

No olipa taas sään suhteen erikoinen toukokuu. Helteet tulivat niin nopeasti, että vauva ei ehtinyt tottua vähempään vaatetukseen vaunulenki...